I London, strax utanför EU, har nu Amazon Fresh öppnat sin första kassalösa matbutik. Man använder sig av samma ”Just Walk Out-teknologi” som tidigare. Det innebär att kunderna går in med sin Amazon-app, kameror håller koll på vilka varor som de tar med sig och betalning sker automatiskt. Kunden behöver ej stanna vid någon kassa utan de bara lämnar butiken när de är klara.

Öppettider är 07:00–23:00, med max 20 besökare åt gången på grund av pandemin. Viss personal finns också för att hålla ordning och reda, gissningvis också för att se till att ingen försöker lura systemet. Butiken med denna teknologi är den första att öppna utanför USA, där kallar man tjänsten för Amazon Go – efter den första som öppnade i Seattle 2016. Numera finns också en större butik som går under namnet Amazon Go Grocery.

Konceptet som sådant är inte nytt, utan en variant av tidigare uppstartsinitiativ. Det som skiljer Amazon Go från många av alternativen är den tekniska höjden och den därtill hörande kostnaden. Ingenting för den lokala gårdsbutiken alltså. För den passar HonestBox grejer givetvis bättre. Lite mer ansvar på kunden, men samma slutresultat. Kontakta oss för mer info om obemannat!

Originalartikel: https://www.theverge.com/2021/3/4/22312970/amazon-fresh-cashier-less-store-uk-go-grocery-london