Skala upp din butik eller verksamhet med obemannad teknik.

Läs om obemannade butiker

Skräddarsydda system efter dina behov. Säkert, smidigt och prisvärt.

Läs mer om tekniken bakom våra produkter

Ledande inom hybrid och helt obemannad handel sedan 2015.

Kontakta oss

Gårdsbutik

Gårdsbutik

Du har produkterna - vi tar hand om tekniken

Vi identifierar dina kunder och släpper in dem i lokalen genom att styra ett lås. Dina kunder använder självscanning med mobiltelefon eller snabbkassa. Dina kunder betalar normalt med swish eller kort.

Obemannad gårdsbutik

Går det verkligen att starta en obemannad gårdsbutik? Ja absolut. Vi har idag ett flertalet kunder som är klassiska gårdsbutiker med egenproducerade varor – med den stora skillnaden att de normalt är obemannade – personallösa.

Vi hjälper er igång. HonestBox är er leverantör av all den teknik ni behöver för att driva er obemannade gårdsbutik. Kontakta oss så förklarar vi mer.

Svenska gårdsbutiker – Tradition och innovation i det lokala jordbrukslandskapet

Svenska gårdsbutiker utgör en viktig del av det svenska jordbrukslandskapet och erbjuder konsumenter möjligheten att köpa lokalproducerade råvaror direkt från producenten. De har på senare tid ökat i popularitet tack vare en växande efterfrågan på hållbara och ekologiska livsmedel samt ett ökat intresse för att stödja lokala ekonomier. I denna artikel kommer vi att utforska vad gårdsbutiker erbjuder, hur de driver sin försäljning och vilken roll de spelar för den svenska livsmedelsindustrin.

Gårdsbutikernas utbud

Gårdsbutiker erbjuder en rad olika produkter, beroende på vad gården producerar och vilka samarbeten den har med andra lokala producenter.

Exempel på produkter som kan hittas i en gårdsbutik inkluderar:

  1. Frukt och grönsaker – Färska, säsongens skörd av frukt och grönsaker är en av de största attraktionerna hos gårdsbutiker. Konsumenter värdesätter möjligheten att köpa ekologiska och närproducerade råvaror direkt från odlaren.
  2. Kött och charkuterier – Många gårdsbutiker säljer kött från sina egna djur, vilket ger konsumenterna möjlighet att köpa högkvalitativa och etiskt producerade köttprodukter.
  3. Mejeriprodukter – Gårdsbutiker som har mjölkkor eller getter erbjuder ofta färska mjölkprodukter, såsom ost, yoghurt och smör.
  4. Honung, sylt och saft – Gårdsbutiker med biodling eller fruktodling kan erbjuda honung, sylt och saft från egna råvaror.
  5. Bröd och bakverk – Vissa gårdsbutiker har ett bageri där de bakar bröd och bakverk med råvaror från gården eller andra lokala källor.
  6. Hantverk och presentartiklar – Gårdsbutiker kan även erbjuda hantverk och presentartiklar, såsom keramik, textilier och konst, ofta skapade av lokala hantverkare.

Försäljningsstrategier

För att driva en framgångsrik gårdsbutik är det viktigt att ha en genomtänkt försäljningsstrategi.

Några vanliga försäljningsstrategier inkluderar:

  1. Säsongens erbjudanden – Att erbjuda specialpriser på säsongens råvaror är en vanlig strategi för att locka kunder och sälja produkter som är tillgängliga i stora mängder.
  2. Samarbete med andra producenter – Genom att samarbeta med andra lokala producenter kan gårdsbutiker erbjuda ett bredare utbud av produkter och locka fler kunder.

En modern gårdsbutik har numera även obemannad handel. Ett flertal har redan upptäckt HonestBox och använder nu teknik från HonestBox för att driva sin obemannade butik.