Skala upp din butik eller verksamhet med obemannad teknik.

Läs om obemannade butiker

Skräddarsydda system efter dina behov. Säkert, smidigt och prisvärt.

Läs mer om tekniken bakom våra produkter

Ledande inom hybrid och helt obemannad handel sedan 2015.

Kontakta oss

Hybridbutik

Hybridbutik

Obemannade lösningar har tagit Sverige med storm

Från att ha varit en nischprodukt så sent som 2018 har vi idag flera olika kedjor och över hundra oberoende butiker runt omkring i landet. Vanan bland kunder har också ökat. Många har provat att handla obemannat minst en gång.

Nästa naturliga steg i utvecklingen är hybridbutiker

De är även kända som semi-obemannade eller halv-bemannade, men det är hybrid som bäst beskriver vad det handlar om. Istället för att köra en butik helt utan personal på plats, kombinerar butiksägarna det bästa från båda världar.

Personal på plats

Med personal på plats går det utmärkt att till exempel sälja tobak, läkemedel och spel med full kontroll på att de hamnar i rätt händer. Även paketutlämning är något som sker enklare med människor på plats, de många paketskåpens popularitet till trots. Dessutom kan mänsklig personal givetvis göra det som människor gör bäst – kommunicera med kunder på ett personligt sätt.

Utökad service

Det tekniken lägger till är utökad service

Istället för att stänga klockan ett på en söndag går det att ha öppet hela dagen – och natten också, om man vill. Det innebär att de långsamma, dyra timmarna som annars skulle vara ohållbara kan skötas av tekniken. Det blir lite färre möjligheter för kunder som vill ha folköl, men de kan utan problem köpa mjölk, bröd och ost.

Hybridbutiker använder oftast även teknik för obemannad handel på dagen också. Genom att aktivera Scan&Go, självscanning i telefonen, och snabbkassor, kan kunder som har bråttom sköta sin handel själva. Det ger personalen mer tid att bistå kunder som behöver mer hjälp. Ett vinnande koncept för alla parter helt enkelt.

Hybridbutiker kommer bli vanligare

Att hybridlösningar kommer att bli vanligare råder det ingen tvekan om. Eftersom butiken oftast redan finns är det en liten investering som snabbt kan resultera i stora vinster. Såväl oberoende handlare som kedjor har uppmärksammat det här och det är bara en tidsfråga tills alla de vanliga koncepten erbjuder det här.

Rent konkret behöver en befintlig handlare bara skaffa ett elektriskt lås för att kunna öppna dörren, jalusi för att låsa ner varor som inte kan säljas obemannat och eventuellt förstärka med ytterligare några kameror. Allt annat finns oftast redan på plats, så att komma igång är relativt enkelt.

Investeringen skiljer sig från butik till butik, men de som hunnit komma igång vittnar om att investeringen betalar sig på en handfull månader i form av ökad försäljning. Den där chipspåsen och colan som såldes sent på söndagskvällen är ren vinst, eftersom det annars skulle varit stängt.

 

 

Mervärde för befintliga kunder

Det kanske viktigaste skälet till att titta närmare på hybridbutiker är att det skapar ett stort mervärde för befintliga kunder, såväl som att det lockar nya. Att kunna handla när det passar en själv, snarare än när det passar handlaren är mycket värt. Det är i synnerhet uppskattat av de som jobbar ovanliga timmar.

För att sammanfatta hybridbutiker är det helt enkelt ett sätt att förstärka erbjudandet till slutkunden. Istället för att bygga en specialbutik för obemannat går handlaren ett steg längre och kombinerar bemanning med teknik. En perfekt kombination som gynnar alla i ekvationen.

Kontakta HonestBox för att få hjälp

Om du är intresserad har HonestBox allt du behöver för att omvandla din befintliga butik till en hybridbutik. Vill du hellre starta en hybridlösning från grunden kan vi givetvis hjälpa till med det också. Tipset är att göra det snarast, så att inte grannbutiken tar initiativet före dig och lockar över dina stamkunder.