Obemannad butik

Obemannad butik

Du skapar butiken

HonestBox tar hand om tekniken

  • Vi identifierar vilka dina kunder är

  • Vi styr låset i dörren för de som är välkomna

  • Självscannig eller scan & go

  • Dina kunder betalar med swish eller kort

Oavsett bransch eller typ av produkter

Vilken bransch du jobbar i eller vilka produkter du säljer – det spelar ingen roll. Vi tar hand om din obemannade butik oavsett. Med vår erfarenhet sedan 2015 så kan vi nog lova dig att vi har hjälpt de flesta. Vi hjälper dig att starta din obemannade butik – eller kanske konvertera en befintlig butik till en hybridbutik.

Livsmedelsaffär behöver det inte vara

Många obemannade butiker runt om i Sverige säljer mat och livsmedel. Men vår teknik kan hantera vilken typ av varor som helst. Så vad är det just Du vill sälja för typ av produkter? Kontakta oss så hjälper vi dig igång!

Livsmedel, godis och läsk finns det alltid ett behov av – dygnet runt. Så att det blev just livsmedel och varuautomater som kör obemannat är nog inte så konstigt. Men vi är bara i början av eran kring obemannade butiker så snart kommer vi se tekniken användas inom de flesta områden. Vi, HonestBox, har redan idag kunder som idag använder den obemannade tekniken till att bl.a. låta sina kunder kunna tvätta sina hundar. Kunder kan köpa skruv, spik, verktyg och annat byggmaterial i ett byggvaruhus. I padelhallar hittar vi både uthyrning av padelracket och försäljning av allehanda tillbehör till just padelspelare. Golfare kan på hål 9 köpa nya bollar ifall man råkat slå för långt ut i ruffen eller ner i ett vattenhål. Eller varför inte hyra en kajak eller SUP helt obemannat för att sedan ta en sväng på ån. Det är inte tekniken kring obemannat som sätter begränsningarna utan det är fantasin – och att våga. Hör av dig om du är sugen på en ny idé så hjälper vi dig igång!

Vi gör det enklare att komma igång

Trenden med obemannade butiker – personallösa butiker – har kommit för att stanna. Fler och fler ser möjligheterna med små kiosker för att serva kunder båda centralt och ute på landsbygden. Vi gör det enklare att komma igång.

HonestBox har hållt på med obemannade butiker sedan 2015 då vi startade världssensationen Näraffär i Viken, norr om Helsingborg. Sedan dess har vi varit med och utvecklat koncept i Kina, USA och flera Europeiska länder.

Efter att ha kokat ner alla lärdomarna har vi kommit fram till hur man enklast möjligt kan skapa en fantastisk kundresa i en obemannad butik. Inga nedladdade appar, snabbt in och ut, lågt pris för handlaren. Tekniken ska vara ett stöd, inte ett dyrt hinder.

Läs gärna mer i detalj om hur du startar en obemannad butik.

Våra kunder driver obemannade matbutiker

Vi har idag kunder i flera olika branscher. Näst efter moderna varuautomater är de vanligaste obemannad butik. En traditionell livsmedelsbutik som man känner igen från den lokala kvartersbutiken eller liknande – skillnaden är att den inte har någon kassapersonal – den är obemannad.

Några av våra kunder har tom gjort det ännu lite fiffigare då man har bemannat med kassa och kassapersonal under ordinarie öppettider. När det sen blir kväll eller helg så stänger man butiken och gå hem. När kunderna kommer för att handla så identifierar sig kunden och handlar sedan ensam i den nu obemannade livsmedelsaffären, skoaffären eller vad det nu är för typ av affär.

Obemannat är fortfarande lite läskigt för vissa kunder och då passar det utmärkt att man kan handla precis som i en vanlig affär på dagen och de som är mer bekväma med obemannad kan handla när som på dygnet.

Vi hoppas få se mer än matbutiker som drivs med vår obemannade teknik. T.ex. har vi idag en kund som har en hundtvätt men försäljning av tillhörande produkter. Det var något inte visste fanns innan vi kom i kontakt med kunden för första gången. Denna typ av verksamhet blir möjlig tack vare obemannad teknik från HonestBox och vi hoppas få se fler oväntade användningsområden. Visst gillar vi att man kan driva en livsmedelsaffär obemannat men vi kan inte dölja intresset av det oväntade…

Vi har själva drivit obemannad butik

Någon gång under 2015 så startade Robert och Raymond upp en obemannad butik i Viken utanför Helsingborg. Vi vill nog påstå att detta var världens första obemannade appdriva livsmedelsbutik. På den tiden använde vi app för att identifiera, styra dörren och handla med. Idag är allt webbaserat så kunden är igång på sekunden.

Det var en bra erfarenhet att själva drivit obemannad butik. Vi lärde oss mycket som vi idag har med oss när vi hjälper våra kunder igång med sina butiker.

Testa demo-butik

Scanna QR-koden och du kommer till en demo-butik.
Alternativt klicka på länken: https://app.honestbox.se/gpmc

Demo av livsmedelsbutik

Vår demobutik är ingen klassisk livsmedelsbutik. Vi har ännu inte haft tiden att sätta upp en demo som rättvist skulle visa hur en livsmedelsaffär skulle kunna se ut. Dessutom blir det vanligare med s.k. utcheckningsstation för livsmedelsbutikerna och de kan vi inte göra demo av.

Det bästa sättet att visa en obemannat butik är ju såklart att du kommer till en obemannad butik som drivs av HonestBox. Vi driver inga egna butiker men vi kan förmedla en kontakt till en av våra kunder. Våra kunder visar gärna upp sina obemannade butiker vilka de flesta är livsmedelsbutiker men även t.ex. bygghandel och tillbehör till husdjur.

Vill du se varuautomater eller bara snacka och titta på tekniken så kom förbi vårt kontor i Ljungby där vi har ett antal smarta kylar / varuautomater att visa upp. PS. Ring innan för att boka tid så vi inte riskerar att vara iväg på kundbesök.

Vi har även några filmer att titta på som förklarar tekniken och flödet kring obemannade butiker.

Idrottsanläggning demo

Kontakta oss

Kontakta oss så återkommer vi till dig för att prata vidare om hur du kan komma igång med obemannad handel.