Skala upp din butik eller verksamhet med obemannad teknik.

Läs om obemannade butiker

Skräddarsydda system efter dina behov. Säkert, smidigt och prisvärt.

Läs mer om tekniken bakom våra produkter

Ledande inom hybrid och helt obemannad handel sedan 2015.

Kontakta oss
1 april 2022

Fördelar med obemannad handel på landsbygden

Gårdsbutik med obemannad handel

Fördelar med obemannad handel på landsbygden

Obemannad handel, även kallat automatisk handel eller maskinhandel, innebär att det inte finns någon mänsklig interaktion vid köp- eller säljprocessen. I stället används maskiner, såsom varuautomater, för att kunder ska kunna köpa produkter på ett självbetjäningssätt.

Obemannad handel kan ha en mängd fördelar, speciellt på landsbygden där det kan vara svårt att hitta personal för att driva en handel. Då sätter man med fördel upp en obemannad butik eller hybridbutik. Några av dessa fördelar kan vara:

  • Lägre personalkostnader: Eftersom ingen mänsklig interaktion krävs, kan obemannad handel vara en mer kostnadseffektiv lösning än en traditionell butik med personal.
  • Ökat tillgänglighetsfaktor: Obemannad handel kan vara öppen dygnet runt, vilket kan vara till hjälp för kunder som bor på landsbygden och som kanske inte har möjlighet att handla på traditionella öppettider.
  • Minskad risk för brott: Eftersom obemannad handel inte kräver någon mänsklig interaktion, minskar det risken för rån och andra brott.
  • Möjlighet att erbjuda en större produktutbud: Genom att använda sig av obemannad handel kan man erbjuda en större mängd produkter än vad som skulle vara möjligt med en bemannad butik.
  • Möjlighet att nå en bredare kundbas: Obemannad handel kan vara ett bra sätt att nå en bredare kundbas, inklusive personer som bor på landsbygden men som inte har möjlighet att handla på traditionella öppettider.