Skala upp din butik eller verksamhet med obemannad teknik.

Läs om obemannade butiker

Skräddarsydda system efter dina behov. Säkert, smidigt och prisvärt.

Läs mer om tekniken bakom våra produkter

Ledande inom hybrid och helt obemannad handel sedan 2015.

Kontakta oss
11 januari 2021

Varuautomatens historia

Varuautomat från HonestBox

Varuautomatens historia

Varuautomater, även kända som vending machines, är en typ av automatisk försäljningsmaskin som används för att sälja produkter som snacks, drycker, dagligvaror och andra föremål. De har använts i många år och deras historia går tillbaka till det antika Egypten där man använde en slags automatisk försäljningsmaskin för att sälja tempeleinträden.

Varuautomater som vi känner dem idag uppfanns av den amerikanske inventören Thomas Adams i början av 1900-talet. Han uppfann en automat som sålde tuggummi på tågstationer och på andra offentliga platser. Dessa varuautomater blev snabbt populära och snart började man sälja andra produkter såsom choklad, nötter och andra snacks i automater.

I början av 1900-talet började man också använda varuautomater för att sälja drycker, som vatten, läsk och kaffe. Dessa automater blev också populära och används fortfarande i många länder idag.

Varuautomater har också använts för att sälja en mängd olika produkter, inklusive dagligvaror, tidskrifter, biljetter och mynt. Med utvecklingen av teknologin har varuautomater också blivit mer avancerade och kan nu acceptera kreditkort och andra elektroniska betalningsmetoder.

Varuautomater finns idag över hela världen och används för att sälja en mängd olika produkter på offentliga platser, inklusive tågstationer, flygplatser, shoppingcenter och mycket annat. De har blivit en viktig del av våra dagliga liv och erbjuder en bekväm och snabb möjlighet att köpa produkter när som helst på dygnet.

Vi på HonestBox jobbar för att ta varuautomaten in i framtiden genom att göra den smart och för att göra kundresan och köpupplevelsen så trevlig som möjligt!